Dječija nedjelja: Druženje djece iz vrtića i osnovnih škola sa štićenicima Doma bez roditeljskog staranja

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje uposlenici i grupa djece školskog uzrasta zajedno sa predstavnicima iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo položili su cvijeće na Spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva i na mezarje Vlakovo, stradaloj djeci Doma za djecu bez roditeljskog staranja, sjećajući se najmlađih štićenika koji su kobnog 22.aprila 2007. godine u požaru izgubili život.
Ovim povodom, djeca predškolskog uzrasta iz Doma Bjelave i vrtića "Srce” proveli su dan zajedno u druženju i igranju, a na kraju su jedni drugima dijelili i poklone. Iz resornog ministarstva su poručili kako se nadaju da će se ovaj vid saradnje među ustanovama nastaviti kako bi se djeca bolje upoznala.
U dvorištu Doma Bjelave održana je i dječija karaoke zabava u kojoj su učestvovala djeca iz osnovnih škola “Alija Nametak”, “Silvije Strahimir Kranjčević” i “Musa Čazim Ćatić”.
Inače, Dječija nedjelja ima za cilj promociju prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i upoznavanje javnosti sa potrebama djece i njihovim psihofizickim odrastanjem pod jednakim uslovima.