U Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo: Promoviran „Registar propisa 1996-2016“

Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo organiziralo je promociju „Registra propisa 1996-2016“, odnosno kratku službenu publikaciju kojom se ujedno obilježilo 20 godina njegovog uspješnog izdavanja.
Tim povodom, ministar pravde i uprave Mario Nenadić i sekratar Ministarstva Indira Šulović su pozvali Emiru Živadinović i Ljiljanu Čehajić koje su priredile ovaj registar.
Prema riječima ministra Nenadića, ova publikacija je vrlo koristan službeni registar svih kantonalnih zakona i drugih propisa, kao i gradskih i općinskih propisa objavljenih u Službenim novinama Kantona Sarajevo u periodu od 1. januara 1996. godine do 31. decembra 2016. godine.
„Registar je u redovnoj upotrebi i koriste ga kantonalne, gradske i općinske institucije vlasti, ali i svi drugi koji na jednom mjestu žele naći sve propise koji su praktično od osnivanja Kantona Sarajevo do danas u službenoj upotrebi“, objasnio je ministar Nenadić. Dodao je da ovo izdanje štampano u 350 primjeraka koji su distribuirani svim pomenutim institucijama.
Najavljeno je da će ova vrsta publikacije biti izdavana i narednih godina.
Ministar Nenadić je, ovom prilikom, čestitao Emiri Živadinović i Ljiljani Čehajić na njihovom predanom autorskom radu.