Sastanak ministra Kurića i austrijskog ambasadora Pammera: Nastavak uspješne saradnje u oblasti kulture

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas ambasadora Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Martina Pammera. Tom prilikom, razgovarali su o saradnji koju je tokom ove godine Austrijska ambasada ostvarila sa Sarajevskom filharmonijom i drugim kulturnim institucijama u nadležnosti ovog ministarstva, te o planovima aktivnosti za narednu godinu.
Najavljeno je zajedničko učešće i podrška organizaciji četiri koncerta u Sarajevu kao i obilježavanju nekoliko značajnih historijskih datuma, među kojima su godišnjica okončanja Prvog svjetskog rata, 100. godišnjica Republike Austrije, te obilježavanje početka Prve revolucije u Evropi i proglašenja Opće deklaracije o ljudskim pravima.
Ambasador Pammer je naglasio da Sarajevo predstavlja značajan dio kulturnog života BiH, te je ovom prilikom pohvalio aktivnosti Ministarstva kulture i sporta KS i saradnju koju na tom polju ostvaruje sa drugim bosanskohercegovačkim gradovima i nivoima vlasti u našoj zemlji.
Ministar Kurić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom resornog ministarstva i Ambasade Austrije te istakao da će najavljeni projekti u 2018. godini biti osnova za realizaciju novih zajedničkih aktivnosti.