Predsjedavajući Konaković: Podrška realizaciji projekata posebno važnih za najmlađu populaciju našeg stanovništva

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta razgovali su danas s predsjednicom Udruženja “Baby Steps” Amilom Tatarević o mogućnostima saradnje na projektima edukacije roditelja o pravilnom instaliranju i upotrebi autosjedalica s ciljem preventivnog djelovanja i smanjenja broja smrtno stradale ili teško povrijeđene djece u saobraćajnim nesrećama.
Predsjednica Tatarević je predsjedavajućem Konakoviću i ministru Šteti predstavila rad Udruženja kojim rukovodi i ciljeve kojima teže, ali i sve opasnosti koje vrebaju ako dijete nije ispravno vezano ili je u sjedalici koja nije primjerena njegovom uzrastu, težini, visini i drugim kriterijima.
Predsjedavjući Konaković je istakao značaj projekata koje ovo udruženje provodi te najavio konkretnu podršku njihovom radu te i realizaciji ovog ali i drugih sličnih projekata posebno važnih za našu najmlađu populaciju stanovništva.
„U realizaciju ovako ozbiljnih projekata vezanih za zaštitu života naših najmlađih neophodno je uključiti kantonalno Vijeće za sigurnost u saobraćaju, ministarstva unutrašnjih poslova i saobraćaja, kako bismo svi zajedno dali neophodnu institucionalnu podršku njihovoj implementaciju“, najavio je predsjedavajući Konaković.
Ministar Šteta je, ovom prilikom, pozvao predsjednicu Tatarević da se aktivno uključi u provedbu sedmice urbane mobilnosti od 16. do 23. septembra ove godine, čiji organizator je Ministarstvo saobraćaja KS, a koja će podrazumijevati organizaciju konferencija i okruglih stolova na temu saobraćaja, gdje bi jedna od tema mogla biti i ova današnja.