Potpisani ugovori za dodjelu stanova pripadnicima boračke populacije

Nakon pet godina, Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo ponovno je počelo sa realizacijom projekta za dodjelu stanova članovima porodica šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Ovim povodom, resorni ministar Muharem Fišo danas je potpisao šest predugovora za dodjelu stanova u trajno vlasništvo, te četiri za dodjelu stanova na korištenje pripadnicima boračke populacije.
Kako je istakao u Budžetu Kantona Sarajevo za ovu namjenu je izdvojeno 1.400.000 KM. S tim sredstvima Fond za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe izgradio je useljive stanove na Rosuljama u Vogošći.
"U ove stanove će se useliti 21 pripradnik boračke populaciije, među kojima su i dvoje djece bez oba roditelja", rekao je ministar Fišo, te najavio kako se s ovim projektom planira nastaviti i ubuduće.
Po njegovim riječima potrebno je napraviti još 220 stambenih jedinica, ali još uvijek nije preciziran način na koji će se to finansirati.
Potcrtao je kako za izgradnju stanova imaju podršku i Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo.
Ovom prilikom, budući korisnici stanova zahvalili su se ministru Fišu, jer većina njih više od dvadeset godina živi u tuđim domovima.
"Iz svoje kuće sam istjerana prije dvadeset godina, 12 puta sam selila iz stana u stan i sad me raduje što se bar u ovim poznim godinama, mogu smiriti u svoja četiri zida", kazala je Nizveta Begić iz Srebrenice.