upućujem inicijativu Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo za rješenje problema koji je posebno evidentan u posljepodnevnim satima, kada dolazi do potpunog ''zakrčenja'' ulice Vrbanja, na dionici od tržnog centra SCC do mosta Suade i Olge, u dužini od

Neira Dizdarević
Inicijativa

" ...upućujem inicijativu Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo za rješenje problema koji je posebno evidentan u posljepodnevnim satima, kada dolazi do potpunog ''zakrčenja'' ulice Vrbanja, na dionici od tržnog centra SCC do mosta Suade i Olge, u dužini od nekih 150 m (tzv. Nulta transferzala).
Na istoj dionici trenutno nema nikakvih građevinskih objekata koji bi spriječili eventualno proširenje pomenute ceste (postoji stari ruševan zid, par stabala i napušteni kiosk). S obzirom da je ispred ulaza u SCC centar cesta već proširena na 2+2 saobraćajne trake, a iste su i na mostu Suade i Olge, moj prijedlog je da se razmotri mogućnost proširenja te dionice, čime bi se riješio ogroman problem saobraćajnih gužvi. Molim Ministarstvo saobraćaja KS da razmotri moju inicijativu i dostavi odgovor, u rokovima definisanim Poslovnikom”.

Proslijeđeno: