U ime grupe građana želim da mi odgovorite na pitanje zašto na prostoru Kantona Sarajevo nema dežurne veterinarske stanice koja bi pružala usluge u hitnim slučajevima ljubamaca naših građana

Jurić Mira
Pitanje

U ime grupe građana želim da mi odgovorite na pitanje zašto na prostoru Kantona Sarajevo nema dežurne veterinarske stanice koja bi pružala usluge u hitnim slučajevima ljubamaca naših građana. Naime ni Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu nema dežurnu stanicu u kojoj bi se pružale usluge za hitne medicinske usluge ljubimaca tokom vikenda i u noćnim satima. Žalosno je da su psi lutalice zbrinuti i da imaju konstantnu skrb dok kućni ljubimci naših građana nemaju mogućnost za medicinsku pomoć u hitnim slučajevima u navedenim terminima.

Proslijeđeno: 
Odgovor: 

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo je zastupničko pitanje proslijedilo KJP "Veterinarska stanica" d.o.o. Sarajevo od koje je dobilo sljedeći odgovor:
"KJP "Veterinarska stanica" d.o.o. Sarajevo, u skladu sa Zakonom o veterinarstvu BiH ("Službeni glasnik BiH", broj 34/02) veterinarsku djelatnost obavlja permanentno.
Rad veterinarskih ambulanti u KJP "Veterinarska stanica" d.o.o. Sarajevo (Stup; punkt Trnovo; Ilijaš; punkt Srednje; Vogošća; Slatina i Hadžići) je organizovan u smjenama, a nakon toga ustanovljena je stalna pripravnost, koja podrazumjeva dostupnost veterinarskih zaposlenika u svakom trenutku radi pružanja hitnih veterinarskih intervencija.
Na web stranici KJP "Veterinarska stanica" d.o.o. Sarajevo, objavljeni su telefonski brojevi veterinarskih ambulanti, na koje korisnici usluga mogu dobiti informaciju."