Pitanje:Koliko kreveta za roditelje-pratitelje posjeduje Pedijatrijska klinika i da li je planirana nabavka novih kreveta, kako bi sto veci broj roditelji (u okviru raspolozivih prostornih kapaciteta) imali mogućnost normalnog boravka uz svoju djecu?

Neira Dizdarević
Pitanje

Na osnovu članova 106. i 213. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo (Službene novine Kantona Sarajevo - Drugi novi prečišćeni tekst br.: 41/12, 15/13, 47/13, 47/15 i 48/16), Ministarstvu zdravstva, Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo i Pedijatrijskoj klinici KCUS-a upućujem slijedeće zastupničko pitanje:

• Koliko kreveta za roditelje-pratitelje posjeduje Pedijatrijska klinika i da li je planirana nabavka novih kreveta, kako bi sto veci broj roditelji (u okviru raspolozivih prostornih kapaciteta) imali mogućnost normalnog boravka uz svoju djecu?

OBRAZLOŽENJE:

Ovo pitanje podnosim na molbu roditelja, koji su bili primorani spavati na stolici, dok su njihova djeca boravila u Pedijatrijskoj klinici KCUS-a.
Najmanje što možemo da uradimo za roditelje koji se nalaze u najstresnijoj mogućoj situaciju jeste ugodniji boravak uz svoju djecu.

Odgovor: 
Postavljeno dana: 
Ponedeljak, 29 Mart, 2021
Pošalji mail: 
Da