Sportista Hajro na prestižnom takmičenju na Arnold Classicu: Ministar Kurić mi od početka daje konkretnu podršku

Nakon što je dobio poziv da krajem februara naredne godine učestvuje na Arnold Classicu drugom najjačem profesionalnom takmičenju u bodybulldingu, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je danas Nadira Hajru, jedinog bosanskohercegovačkog bodybuildera sa cerebralnom paralizom.
On je jedini bodybuilder iz Bosne i Hercegovine, koji je uspio izboriti učešće na pomenuto takmičenje, koje se održava u američkom gradu Ohajo.
Svojim trudom i voljom dokazao je da prepreke za uspjeh ne postoje.
“Ministar Kurić je jedini koji od početka podržava moje učešće na takmičenjima, i da nije imao razumijevanja za mene, nikada ne bih uspio bez njegove finansijske pomoći otići u Dallas na jedno od najprestižnijih takmičenja”, poručio je Hajro.
Istakao je kako uvijek može računati da će mu ministar Kurić pomoći i samim time je mirniji i može se posvetiti treninzima, jer je sport kojim se bavi vrlo zahtjevan i specifičan u odnosu na druge.
Nakon Arnold Classica, Nadir je planirao da nastupi i na Mr. Olimpija takmičenju, ali se za to, kako je pojasnio moraju sakupiti poeni kako bi se mogao uopšte kvalifikovati za to takmičenje.
Zahtijevi Međunarodne federacije za bodybuilding (IFBB) podrazumijevaju redovno pojavljivanje na profesionalnim takmičenjima kako bi takmičar mogao dobiti licencu.
Nadir je naveo kako želi da svojim primjerom pokaže svim osobama s invaliditetom da se bore za sebe i ne odustaju od cilja koji žele postići.
Ministar Kurić, koji je uvijek konkretno podržavao ovog mladog bodybuildera, zaželio mu je i da ovaj put postigne dobre rezultate.
Istakao je da se sportistima mora odati priznanje za njihovo učešće i uspjeh na svjetskim takmičenjima, ali je podjednako važno pružati im i podršku za pripreme prije odlaska na takmičenja.
"Naš Nadir ima kontuirano podršku Ministarstva i to je naša obaveza", poručio je ministar Kurić.