Zastupničko pitanje upućeno Ministarstvu prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Zvonko Marić
Pitanje

Zastupnik Zvonko Marić na 13. Radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 25.09.2019.godine, u okviru tačke Dnevnog reda "Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori",a u skladu sa članovima 211. i 214. Poslovnika Skupštine Kantona Sarajevo postavio je sljedeće zastupničko pitanje:
• Obaviješten sam od strane Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša aktom broj ​01-05-23146-66/19 od ​22.07.2019. godine da na određenim adresama nije izvršeno usklađivanje postojećih ugovora između upravnika i etažnih vlasnika sa Zakonom o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade (Službene novine Kantona Sarajevo broj 19/17)
• Kao jedan od razloga spominjete i​ nesaradnju predstavnika etažnih vlasnika​, molim da mi se dostave imena predstavnika etažnih vlasnika koji neće da sarađuju, kao i razloge njihove nesaradnje.

• Ukoliko predstavnici etažnih vlasnika neopravdano ne žele da sarađuju molim da ih se kazni shodno ​članu 71. Zakona o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade (Službene novine Kantona Sarajevo broj 19/17) a sve u vezi ​člana 54. stav (1) tačka t)
• Ukoliko i dalje predstavnici etažnih vlasnika ne žele da sarađuju molim da se na takvim adresama dodijele prinudni predstavnici etažnih vlasnika.

Postavljeno dana: 
Četvrtak, 3 Oktobar, 2019
Pošalji mail: 
Da