Zastupničko pitanje upućeno Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, Premijeru Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstvu komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša.

Haris Zahiragić
Pitanje

- Iz kojeg razloga ste, Rješenjem od 07.05.2021. godine do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca, za v.d. direktora Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo imenovali osobu koja ne ispunjava uslove propisane Odlukom o kriterijima za nominiranje/imenovanje direktora Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo u pogledu radnog staža (5 godina)?

- Zašto je tek mjesec dana (02.09.2021. godine) nakon isteka gore navedenog Rješenja (07.08.2021. godine), Rješenjem o izmjeni Rješenja produžen mandat na šest mjeseci retroaktivno od 07.05.2021. godine imenovanom licu koje ne ispunjava uslove za v.d. direktora iako se to imenovanje vrši prema Zakonu o ministarskim i vladinim imenovanjima i Odluci o kriterijima za nominiranje/imenovanje direktora Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo? 

- Da li je i šta do sada urađeno po podnesenoj prijavi Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom na gore navedeno?

Na osnovu naprijed navedenog tražim da pokrenete adekvatne mjere za sankcionisanje odgovornih osoba i da mi dostavite informacije o do sada poduzetim aktivnostima.

Odgovor: 
Postavljeno dana: 
Četvrtak, 16 Septembar, 2021
Pošalji mail: 
Ne