Zastupnička inicijativa:Da se uradi izmjena i dopuna Uredbe o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće,obradu i odvođenje otpadnih i atmosferskih voda.

Samra Ćosović-Hajdarević
Inicijativa

Zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević na Šestoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj dana 26.03.2019. godine, u okviru tačke Dnevnog reda "Poslanička/zastupnička pitanja, inicijative i odgovori", a u skladu sa Poslovnikom Skupštine Kantona Sarajevo pokrenula je zastupničku inicijativu:

“Da se uradi izmjena i dopuna Uredbe o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće,obradu i odvođenje otpadnih i atmosferskih voda (Član 28. i član 29. Službene novine KS, broj: 22/16) bez uslovljavanja na pribavljanje saglasnosti i mišljenje upravitelja objektastambene jedinice, te kojom bi se konkretnije definisali uslovi ugradnje pojedinačnihvodomjera za stanare kolektivnog stanovanja uz definisanje roka ugradnje i otplate, kao i mogućnost subvencioniranja socijalno ugroženih kategorija gdje bi se KJKP VIK obavezalo za provedbu pomenutog”.

Odgovor: 
Postavljeno dana: 
Četvrtak, 28 Mart, 2019