Otvoren Prvi Sarajevo Open u stonom tenisu za osobe s invaliditetom

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo otvorio je u subotu Prvi Sarajevo Open u stonom tenisu za osobe s invaliditetom, koji je organizovao novoosnovani Stonoteniski savez BiH za osobe s invaliditetom.
"Najprije vam želim čestitati što ste zahvaljujući svojoj hrabrosti i snazi uspjeli osnovati savez na državnom nivou, te i na taj način ujediniti našu državu Bosnu i Hercegovinu", istakao je ministar Fišo te dodao kako mu je posebna čast i zadovoljstvo što prisustvuje jednom ovakvom turniru koji u njemu budi posebne emocije.
Po njegovim riječima, svi učesnici ovog turnira ga na jedan poseban način motivišu da se on svaki dan što više zalaže za njihovu afirmaciju.
"Ovim turnirom dali ste ogroman doprinos u zbližavanju naroda, i još jednom pokazali da nema napretka u našem gradu i državi bez ujedinjena snaga i zato neka Stonoteniski savez BiH bude ispunjen ljubavlju kao što je to naš grad Sarajevo i naša država Bosna i Hercegovina", poručio je ministar Fišo.
Na ovom turniru učestvovalo je 38 takmičara iz cijele BiH, koji su se takmičili podijeljeni u pet klasifikacionih grupa.