Omogućilo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS: Besplatan pristup on-line platformi "Osnovna.ba" svim osnovcima u FBiH tokom ljetnog raspusta

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo potpisalo je ugovor sa firmom Tree D One d.o.o Sarajevo, na osnovu kojeg će svim učenicima osnovnih škola u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH tokom ljetnog raspusta biti omogućen besplatan pristup on-line platformi "Osnovna.ba" . Ova platfoma nudi edukacijske sadržaje iz svih nastavnih predmeta od petog do devetog razreda, a omogućava osnovcima da njenim korištenjem na jednostavan i zabavan način savladaju neophodno gradivo.  
"Radi se o digitalnim sadržajima koji su rađeni prema važećim nastavnim planovima i programima, lekcijskog tipa, tako da djeca na jednostavan način, on-line pristupom, mogu naučiti ili ponoviti određeno gradivo", kazao je resorni ministar Elvir Kazazović. On je na današnjem sastanku sa predstavnikom navedene firme i jednim od osnivača "Osnovna.ba" Nerminom Hadžićem najavio nastavak saradnje u realizaciji ovog projekta.
Kako je istaknuto, ista akcija je realizovana i tokom proteklog zimskog raspusta a od tada su oko 89.000 učenika, roditelja i nastavnika aktivni korisnici ove edukativne  platforme.