Obilježena godišnjica od tragičnog stradanja beba u Dječijem domu „Bjelave“

Delegacija Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće na spomen obilježje i mezare šest beba koje su na današnji dan, prije pet godina, tragično stradale u požaru u Dječijem domu „Bjelave“.
Tog kobnog 22. aprila 2007. godine desila se nezapamćena i užasna tragedija jer su u požaru, izazvanom grijalicom u Odjelu za bebe ove ustanove, živote izgubili najmlađi štićenici Medina Bostandžija, Al`dina-Dalal Akmadžić, Amina Čustović, Džemal Šabanović, Faik Krasnići i Damir Pejanović, dok je 18 djece teže i lakše povrijeđeno.
Sa mjesta obilježavanja tužne godišnjice još jednom je skrenuta pažnja da se ova užasna tragedija nikada i nigdje ne smije desiti, kao i da je ona vječita opomena i upozorenje da se uvjeti boravka u ustanovama ovog tipa moraju stalno poboljšavati i unapređivati.
Pored delegacije Kantona Sarajevo, na malene mezare i ispred Spomen obilježja djeci Sarajeva na gradskom groblju "Vlakovo" cvijeće su položile i delegacije Grada Sarajeva, Općine Centar, kao i rukovodstvo i brojni uposlenici Dječijeg doma "Bjelave", na čelu sa direktorom Amirom Zelićem.