Direkcija za puteve

Pokrećem zastupničku inicijativu prema Direkciji za ceste Kantona Sarajevo za uspostavljanje horizontalne i vertiklane signalizacije čitavom dužinom ul: Avde Palića. Neophodno je hitno postavljanje usporivača saobraćaja te označavanje pješačkih prelaza

Postavljeno na: 
Šesta radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori
Pitanje: 

Na osnovu molbe roditelja učenika JU OŠ Osman Nakaš podnosim inicijativu za popravak znaka za pješački prijelaz ispred škole sa svjetlosnim upozorenjem koje trenutno ne radi

Postavljeno na: 
Četvrta radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori
Pitanje: 

Zastupnička inicijativu za izradu i realizaciju projekta produženja postojećih isključnih traka prema naseljima na magistralnom putu M-18, koji prolazi kroz Grad Sarajevo i Općinu Ilidža.

Postavljeno na: 
43. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori
Odgovor: 

Zastupničko pitanje: Da li je dio saobraćajnice u ulici Hamdije Kreševljakovića, na dionici od parka At mejdan do trolejbuske stanice na Drveniji, u nadležnosti Direkcija za puteve Kantona Sarajevo?

Postavljeno na: 
37. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori
Odgovor: 

Zastupničko pitanje: Šta se poduzima i kada će poćeti izgradnja isključne traka za Vlakovo na brzoj cesti M17 iz pravca Hadžića /Mostarsko raskršće?

Postavljeno na: 
29. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori

Zastupničko pitanje o statusu započetih radova na odvodnji, rekonstrukciji saobraćajnice i izgradnji pješačke staze u ul. Stara pruga Osik.

Postavljeno na: 
28. radna sjednica-zastupnička pitanja i odgovori