Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo implementirat će projekt digitalizacije podataka o udruženjima građana

Projekt digitalizacije podataka o udruženjima građana koji su registrirani u Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo bio je povod sastanka resornog ministra Marija Nenadića i pomoćnika za upravu Hasana Zemanića sa pomoćnikom federalnog ministra pravde Alenom Taletovićem i koordinatorom projekta Goranom Žeravčićem.
Ovom prilikom, gosti su upoznali ministra kako se radi o jednom vrlo korisnom i važnom projektu koji omogućava digitalizaciju evidencija o udruženjima građana koja su registrirana na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.
Naveli su i kako je većina bosanskohercegovačkih institucija, eniteta i kantona prihvatila ovaj projekt.
“U Kantonu Sarajevo je oko 2.400 registriranih udruženja i svaki vid modernizacije za nas je izuzetno važan. Do sada se bezbroj puta pokazalo koliko je važno imati kvalitetnu i korisnu bazu podataka koji se mogu na brz i efikasan način staviti na raspolaganje Skupštini i Vladi, a prije svega građanima našeg kantona”, istakao je ministar Nenadić.
Za narednu sedmicu najavljena je kratka prezentacija projekta kako bi se predstavnici Ministarstva pravde i uprave detaljno upoznali s njim, te krenuli s njegovom implementacijom.