Ministar Kurić sa predstavnicima fudbalskih klubova Sarajevo i Željezničar: Zajedno u Evropu

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je danas predstavnike dva najveća sarajevska kluba FK Željezničar i FK Sarajevo. Ispred FK Željezničar na sastanku su prisustovali direktor ovog kluba Mirsad Šiljak i marketing menadžer kluba Emir Dobrača, dok su ispred FK Sarajevo bili prisutni direktorica marketinga Anela Potura i šef Borda direktora Alen Hujić.
Tema sastanka je bila zajednička kampanja za nastup na evropskim takmičenjima ovih klubova.
„Ministarstvo ima za cilj da dva najbolja kluba FK Željezničar i FK Sarajevo igraju evropske utakmice i nastupaju na evropskim takmičenjima i to je svrha ovog projekta. Svake godine izdvajamo značajna sredstva za profesionalni nogomet u Kantonu Sarajevo, kao i za njegove najbolje klubove. Smatram da se svi zajedno moramo uključiti u jednu pozitivnu priču, kako bi radili na većoj afirmaciji sporta. Moramo podstaći društveno-odgovorne firme da budu sponzori našim najboljim klubovima i da zajedničkim naporima dođemo do najboljih rezultata", izjavio je ministar Kurić.
Iz FK Sarajeva ističu da su jako zadovoljni saradnjom sa Ministarstvom i iskazanom podrškom za oba kluba. Šef Hujić je rekao da se raduje zajedničkim projektima koji imaju za cilj razvoj sporta u našem gradu, te se oba Kluba nadaju da će trofeje vratiti u grad Sarajevo.
„Želimo da se zahvalimo i ministru Kuriću i Ministarstvu kulture i sporta KS, koji nas godinama podržavaju i nastoje pomoći. Ovo ministarstvo se itekako zalaže za razvoj profesionalnog sporta i uvijek se radujemo novim projektima. Nadam se da će ova kampanja i naš zajednički nastup doprinijeti boljim utakmicama, na radost igrača, navijača, ali i svih nas zajedno.“
Iz FK Željezničar također se raduju novoj saradnji u nadi da će doprinijeti što boljem plasmanu u evropskim takmičenjima.
„Zahvaljujem se ministru Kuriću na pokazanoj inicijativi da Kanton Sarajevo podrži dva najveća sportska branda Bosne i Hercegovine koji dolaze upravo iz Kantona Sarajevo. U bliskoj budućnosti planirani su zajednički projekti FK Željezničar i FK Sarajevo uz podršku Ministarstva kulture i sporta, te se nadamo podršci i svih ostalih ministarstava. Kako je sport najbolji ambasador Kantona, oba kluba će ako Bog da, na ljeto ponosno i časno predstaviti grad, kanton i Bosnu i Hercegovinu u evropskim takmičenjima, te se nadamo punim stadionima i što boljem plasmanu u evropskim takmičenjima koje nam dolaze već u ljetnim mjesecima tekuće godine”, istakao je direktor Šiljak.