Ministar Kazazović i predstavnici slovačkog LOT EUFOR-ovog tima najavili nastavak odlične saradnje

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović održao je danas prvi sastanak sa predstavnicima slovačkog LOT EUFOR-ovog tima u Sarajevu komandirom LOT kuće Martinom Jankovom i članom tima Matejom Drabikom.
Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji EUFOR-ovog tima sa svim obrazovnim institucijama u Kantonu Sarajevo prilikom održavanja predavanja na temu: „Upozoravanje na opasnost od mina“, čiji je organizator upravo ovaj tim.
U okviru ove teme, učenici imaju priliku upoznati se kako izgleda i što je potrebno napraviti ako pronađu minu u prirodi. Osim toga upoznati su i sa činjenicama koliko je još prostora onečišćeno minama i što se događa prilikom kontakta s minom, tim ubojitim sredstvom.
„Ovom prilikom upućujemo riječi iskrene zahvalnosti timu EUFOR-a koji nam pomažu da kod naših najmlađih učenika razvijemo svijest o opasnosti od mina, a koje nažalost vrebaju skoro istim intenzitetom, čak i dvije decenije od završetka rata“, kazao je ministar Kazazović.
Predstavnici EUFOR-ovog tima i ministar Kazazović su zajednički ocijenili kako je dosadašnja saradnja odlična te iskazali svoja očekivanja kako će ona i u budućnosti biti nastavljena na istom nivou.