Ministar Kazazović i predstavnici Mreže vijeća učenika KS: Potpisan Memoranduma o međusobnoj saradnji

Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca, o kvalitetu obrazovanja i razmjeni informacija potpisao je danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović sa predsjednicom Mreže vijeća učenika KS Aidom Osmanagić.
"Ovaj memorandum ima za cilj razvijanje i podsticanje zajedničke saradnje u oblasti obrazovanja kroz različite aktivnosti srednjoškolaca", istakao je nakon potpisivanja ministar Kazazović, te dodao kako će im resorno ministarstvo pomoći u koordinaciji i realizaciji srednjoškolskih projekata.
Mreža vijeća učenika Kantona Sarajevo je od osnivanja provodila aktivnosti koje su bile od interesa za srednjoškolce.
Kako je najavila predsjednica Osmanagić oni će, između ostalog, pružati informacije Ministarstvu o aktuelnim problemima mladih srednjoškolaca te će na raspolaganje staviti sva svoja sredstva djelovanja, koja imaju u svim srednjim školama putem rukovodećih organa Mreže vijeća učenika KS.
Ovaj memorandum predstavlja okvir za definisanje partnerskih odnosa i aktivnosti usmjerenih na poboljšanju položaja srednjoškolaca na području Kantona Sarajevo, poručeno je sa današnjeg potpisivanja.