Kanton Sarajevo kao primjer drugima kako se treba raditi i funkcionirati

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković razgovarao je danas sa novoimenovanim direktorom Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini Svenom Petkeom o projektima koji su značajni za Sarajevo, a koji su po njegovom mišljenju, na jedan nov i dobar način već započeti u oblasti borbe protiv korupcije, zagađenja zraka, te investiranja u izgradnju sobraćajnica.
“Svaki moderan pokret počinje u glavnom gradu, i ako dobro funkcionira, onda postaje primjer i drugima kako se treba raditi”, istakao je direktor Petke.
Ovom prilikom, predsjedavajući Konaković je rekao kako je 274 miliona KM planirano da se uloži u kapitalne projekte, što je četiri puta više nego što se izdvajalo ranijih godina.
“Do sada je usvojen Zakon o porijeklu imovine funkcionera u Kantonu Sarajevo, Registar zaposlenih u javnom sektoru KS, kao i Uredba kojom se definiše da svi konkursi u KS od sada budu pod nadzorom supervizora, što jasno poručuje kako ova vlast insistira na transparentnosti i ima proevropsku viziju”, poručio je predsjedavajući Konaković.
Na kraju sastanka je potcrtano kako su brojni izazovi pred kojima se trenutna vlast nalazi, ali da je ovo i njihova šansa za postizanje novih uspjeha.