Implementacija projekta “Javni prijevoz”: Počinje anketiranje putnika u vozilima gradskog prijevoza

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo počelo je implementaciju  projekta “Javni prijevoz”, koji obuhvata sanaciju, rekonstrukciju i modernizaciju tramvajske pruge na dionici od “S krivine”na Marijinom-Dvoru do Ilidže sa konekcijom prema željezničkoj stanici kao i okretnice na toj lokaciji,  te sanaciju, rekonstrukciju i modernizaciju pruge kroz ulicu Hamze Hume i odvojak pruge za remizu tramvaja. Projekt podrazumijeva i obnovu voznog parka.
Kako naglašavaju iz resornog ministarstva, sve aktivnosti se provode u skladu s pravilima EBRD-a (finansijer projekta) a jedna od aktivnosti  je provođenje istraživanja frekventnosti vozila javnog gradskog prijevoza kao i putnika na području KS-a.
U okviru tih aktivnosti vršit će se i anketiranja putnika, o čemu Ministarstvo saobraćaja želi informisati korisnike usluga javnog gradskog prijevoza, uz molbu da učestvuju u anketi radi dobivanja što kvalitetnijih rezultata istraživanja i planiranja boljih usluga  prijevoza.
Anketiranje će početi danas i trajat će do 24. maja.
Ovlašteni anketari nosit će odgovarajuće akreditacije sa imenom, prezimenom i nazivom firme “WSP”, koja je zadužena za provođenje istraživanja.