Čestitka čelnika KS povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 01.marta-Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić, dopredsjedavajući Sejo Bukva i Sabahudin Delalić, premijer Elmedin Konaković, zastupnici u Skupštini i ministri u Vladi KS uputili su čestitku svim Bosancima i Hercegovcima uz poruku da ne smijemo zaboraviti značaj jednog od najvažnijih datuma u historiji naše domovine.
"Građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti su se na referendumu održanom 29. februara i 01. marta 1992. godine odlučili za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.
Nakon toga, naša zemlja je proglasila nezavisnost u svojim historijskim i međunarodno priznatim granicama, što je prihvatilo i Vijeće ministara Evropske Unije 06. aprila 1992. godine čime je i zvanično uslijedilo međunarodno priznanje Republike Bosne i Hercegovine.
Obilježavanje ovog izuzetno značajnog datuma u hiljadugodišnjoj tradiciji naše domovine, predstavlja siguran i jedini ispravan put kojim naša zemlja Bosna i Hercegovina treba ići, uz jasno izraženu i snažnu volju naših građana da žive zajedno sa svima koji je doživljavaju kao svoju domovinu.
Svim građanima Bosne i Hercegovine želimo sretan Dan nezavisnosti naše domovine", kaže se u čestitki čelnika Kantona Sarajevo.