900.000 KM za zajedničko finansiranje izgradnje objekta osnovne škole na Šipu

Aneks II sporazuma o zajedničkom finansiranju izgradnje objekta osnovne škole na Šipu potpisali su danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i tako osigurali sredstva u iznosu od 900.000 KM za ovu namjenu.
„Ovim aneksom je definisano da Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS izdvoji 500.000 KM, a Općina Centar 400.000 KM“, precizirao je ministar Kazazović, nakon današnjeg potpisivanja.
Kako je istaknuto, u pitanju je realizacija jednog od najznačajnijih projekata centralne sarajevske općine u ovom mandatu, a za koji je uz napore Vlade KS, posebno ministra Kazazovića, zaključen sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje objekta ove osnovne škole.
Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje ovog objekta jedne moderne škole sa svim neophodnim sadržajima je 10.500.000 KM, a u koji ulaze cijene zemljišta, projekata, građenja, ali bez neophodne opreme.
Predviđeno je da se zaključno sa 2021. godinom završi izgradnja, dok iz općine najavljuju da će sve učiniti da njenu izgradnju okončaju do naredne 2019. godine.
Ovom prilikom, načelnik Ajnadžić je upoznao ministra Kazazovića i sa dinamikom provođenja pripremnih aktivnosti za početak izgradnje obdaništa „Razigrani dani“ koje će se graditi u ulici Patriotske lige.
„Glavni projekt je gotov, revizija je pri završetku i očekujem da će sutra biti dostavljena Općini, nakon čega ćemo mi sa svim provedenim pripremama objaviti tender, kako bi do 15. ili 20. aprila mogli započeti gradnju ovog obdaništa“, najavio je Ajnadžić.